Reserveer eenvoudig en snel online

Na ontvangst van uw reservatie sturen we u een bevestigingsmail met alle praktische informatie.

Uw reservatie aanpassen kan door het aanklikken van de link in de bevestigingsmail.

Voor reservaties vanaf 8 personen kan u ons contacteren:
info@hertog-jan.com

 

  • Hertog Jan Zedelgem nieuwe architectuur en tuin

Gert & Joachim

Hertog Jan begon ooit als brasserie, na de overname door Gert & Joachim in 2005 maakte het een razendsnelle opmars naar de gastronomische top. De hoeve, tegelijk sereen en verfijnd, werd het indrukwekkende decor voor hun restaurant dat bij de allerbesten uit Europa gerekend werd.

Sinds het prille begin hanteerden Gert en Joachim hetzelfde motto: ‘Eenvoud is niet eenvoudig.’ Hertog Jan had 7 opéénvolgende jaren drie sterren in de Michelingids en 19/20 bij Gault&Millau.

Op 22 december 2018 sloot hun restaurant definitief zijn deuren. De gebouwen blijven de uitvalsbasis voor alle nieuwe projecten die Gert en Joachim in de toekomst samen zullen ondernemen.

portrait_gert_large

Gert

Chef Gert De Mangeleer deed ervaring op in enkele toprestaurants, maar zijn geheel eigen kookstijl is toch vooral het resultaat van een persoonlijke ontdekkingstocht. Gert kreeg al snel na de overname van Hertog Jan lof voor zijn aparte smaakassociaties, zijn verfijning en zijn talent om uiteenlopende ingrediënten en technieken tot een hecht geheel te vormen. Tegelijk is de keuken van Hertog Jan heel zuiver en natuurlijk, een gevolg van de centrale plaats die Gert geeft aan de oogst uit de eigen tuin.

Gert werd door Michelin bekroond met een eerste ster in 2007 en een tweede in 2010. In 2012 volgde de hoogste eer, een derde Michelinster. Ondertussen kreeg hij veel erkenning uit binnen- en buitenland: zo werd Gert in 2014 verkozen tot ‘European Chef’

Bezoek Gert’s website

portrait_joachim_glass

Joachim

Joachim Boudens is een voormalige winnaar van de prestigieuze Prosper Montagné-wedstrijd ‘Eerste Sommelier van België’. Daarnaast werd hij om zijn talent voor food en beer pairing in 2012 verkozen tot ‘Belgian Beer Ambassador’. Sinds hij in 2005 met soulmate Gert De Mangeleer Hertog Jan overnam, ontplooide hij zich tot een gedreven gastheer. Zo zette hij zijn schouders onder een nieuw project om de beste zaalmeester van België te bekronen.

Zijn passie voor het zaalwerk brengt Joachim ook over op het team van Hertog Jan. Samen zorgen ze er voor dat u in ideale omstandigheden kan genieten van de creaties uit de keuken

Bezoek Joachim’s website

De Hoeve

Het restaurant is gevestigd in een boerderij die Gert en Joachim in 2010 overnamen. Na een grote renovatie verhuisde Hertog Jan in juli 2014 naar De Hoeve. Bekijk hier de video en het fotoalbum met de ontwikkeling van het gebouw en de omgeving

restaurant_project

De omgeving

De boerderij levert de kruiden en bloemen, de groenten en het fruit voor de natuurlijke gerechten van Gert. Dankzij de tuin en het eigen plantschema is de keuken van Hertog Jan nog persoonlijker en meer seizoensgebonden geworden. Typische gerechten zoals de ‘wandeling door de tuin’ en de ‘collectie tomaat’ zijn uitgegroeid tot signatuurgerechten

restaurant_building

Het gebouw

Het hart van de nieuwe Hertog Jan klopt in de keuken. Die is ondergebracht in een 180 jaar oude schuur. De oude schuur contrasteert met de eetzaal, een hedendaagse aanbouw met zicht op de tuin en het omringende landschap.
Het volledige concept van architect Dries Bonamie, met als basis een ganzenpootstructuur, kan u hier nalezen…